Seminari: Capacitat d’adaptació de les varietats locals al canvi climàtic, a Almassora

Dins la programació de la X Fira d’agroecologia i d’Intercanvi de llavors locals d’Almassora, des de Llavors d’ací impartirem un seminari sobre la Capacitat d’adaptació de les varietats locals al canvi climàtic.

Dissabte 29 de setembre de 2018

De 11:00 – 13:00h / 16:00 – 18:00h

A la Plaça Major, Almassora (Castelló).

Inscripcions omplint el següent FORMULARI.

L’adaptació al canvi climàtic, segons tots els estudis realitzats sobre aquest tema, exigeix augmentar la diversitat d’espècies i varietats conreades. Aquest increment en la biodiversitat conreada només pot ser realitzat a través de la potenciació de l’ús de les varietats locals o tradicionals, ja que estan adaptades a les condicions locals i tenen una àmplia base genètica sent, per tant, més *resilientes i presentant una alta capacitat d’adaptació als canvis de l’entorn.

Des del punt de vista soci-cultural, d’altra banda, són varietats culturalment apropiades i que suposen un patrimoni que inclou des d’usos i manejos realment sostenibles del sòl i l’aigua, fins a la gastronomia i les tradicions, passant per la definició de paisatges agraris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *