Des de Llavors d’ací desenvolupem una gran varietat d’activitats al llarg de l’any, intentant sempre buscar i crear sinèrgies amb altres col·lectius i entitats que treballen al voltant de l’agroecologia i la sobirania alimentària.
Tallers. Realitzem tallers relacionats amb les varietats locals: extracció de llavors, adaptació al canvi climàtic, conservació de llavors, creació de bancs de germoplasma…
Cursos. Realitzem cursos per a professionals, tècnics/ques, alumnat de cicles agraris i persones aficionades a l’agricultura.
Xarrades informatives. Impartim xarrades informatives sobre la importància de conservar, cultivar i consumir varietats locals, i temes relacionats.
Intercanvis de llavors. De manera periòdica, organitzem i participem en intercanvis de llavors, una activitat sobirana on les persones no tan sols compartim llavors, sinó també els coneixements associats (cultura, història, gastronomia…).
Tasts de varietats locals. És important conèixer i valorar les varietats locals no només des de la producció, sinó també des del consum, que és clau pel manteniment d’aquestes varietats. Per això organitzem tasts de varietats locals, on poder comprovar la seua qualitat organolèptica (sabor, olor, color, textura…) la seua diversitat.
Participació en xarxes. Des de Llavors d’ací participem en altres col·lectius i associacions, com al Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, la Red Estatal de Semillas (RdS) i la Xarxa Valenciana de Llavors.
També col·laborem amb altres entitats valencianes que treballen al voltant de l’agroecologia i la sobirania alimentària (VSF-Justicia Alimentaria Global, CERAI, Mundubat, COAG-CV, Perifèries, Cúrcuma Agroecología…).
Reunions d’incidència política. Mantenim reunions amb representants polítics per informar de la importància de les varietats locals, tant en la vesant de conservació, com sobre tot en la promoció del seu cultiu i consum, com a patrimoni cultural i agronòmic del territori.