inici

L'associació Conservar
l'agrodiversitat
Activitats Actualitat NoticiesDocuments Víncles

inici
llavorsd@llavorsdaci.org

Actualitat


XII Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola

Les Fires de la Biodiversitat Agrícola y la Red de Semillas "Resembrando e Intercambiando

La Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” és una organització de caràcter tècnic, social i polític, el seu objectiu és aglutinar els diferents projectes locals dispersos pel nostre territori i facilitar instruments per a la realització d`activitats relacionades amb la conservació i utilització de la biodiversitat agrícola, propiciant la coordinació de les entitats federadas i la participació d`aquestes en projectes d`àmbit estatal i internacional.

La riquesa de la Red resideix en la diversitat de persones i organismes que la composen. En ella participen agricultors, agricultores i les seues organitzacions, tècnics agraris, activistes del consum responsable i del comerç just, grups d'acció local, bancs de germoplasma, persones vinculades a la universitat, moviments ecologistes, centres d'investigació, etc.

El treball es realitza a partir de les xarxes locals que gestionen la conservació de la diversitat genètica en els seus territoris afavorint la labor de recuperació, conservació, millora i utilització de les varietats agrícoles locals conservades durant anys pels nostres agricultors.

Els treballs desenvolupats des de la Xarxa han estat i estan estretament relacionats amb la producció ecològica i la necessitat integrar en ella la conservació de la biodiversitat, i d'altra banda, estan contribuint al rescat de tot el saber cultural dels llauradors i el seu entorn, en relació amb les pràctiques culturals que empren.

La comunicació i les trobades són clau per a compartir les experiències realitzats pels membres de la Xarxa, i és així com des de l'any 2000 es realitza una trobada anual, la Fira de la Biodiversitat Cultivada, on es dóna cabuda a l'exposició i mostra de cultivares locals, al debat entre els assistents sobre les problemàtiques actuals i a la comunicació entre agricultors, tècnics, investigadors, consumidors i gents del lloc.

Es tracta d'activitats que millor desenrotllen i activen a estos grups, ja que dinamitzen als diferents agents de les comarques on hi ha experiències d'ús i conservació de recursos fitogenéticos. Les fires s'organitzen a través de la Xarxa junt amb el grup d'acció local que desenrotlla el seu projecte i experiències en la comarca en qüestió.

Les fires ha tingut lloc en: Amayuelas de baix (Palència), en 2000; Castelfabib (València), en 2001; El Bosc (Cadis), en 2002; Ajangiz (Bizkaia), en 2003; Manresa (Barcelona), en 2004; Cortes de la Frontera (Màlaga), en 2005; Bullas (Múrcia), en 2006; És Mercadal (Menorca) en 2007; Elche de la Sierra (Albacete) en 2008; Gijón (Astúries) en 2009 i Tenerife (Canàries) en 2010.

Estes fires estatals s'estan complementat en els últims anys amb fires locals, trobades d'intercanvi de llavors i jornades de portes obertes que s'estan celebrant en els últims anys en comunitats com Andalusia, Canàries, País Basc, Extremadura, Castella i Lleó, Catalunya, País Valencià, etc.

 

Mes informació sobre la XII Fira Estatal de Biodiversitat Agrícola:

Per a rebre informacions de l'associació:

FES-TE SOCI ACÍXII Fira Estatal de la
Biodiversitat Agrícola

Quart de Poblet (València)
22, 23 i 24 de Juliol de 2011Les Fires Estatals de la
Biodiversitat AgrícolaTaules Redones i Tallers

Quart de Poblet (València)
22, 23 i 24 de Juliol de 2011Les Tomaques Tradicionals

Quart de Poblet (València)
22 i 23 de Juliol de 2011X Universitat d'Estiu
de l'Horta

Quart de Poblet (València)
21, 22, 23 i 24 de Juliol de 2011Trobada d'Intercanvi de
LLavors Tradicionals

Quart de Poblet (València)
24 de Juliol de 2011Mercat de productors locals

Quart de Poblet (València)
24 de Julio de 2011Lloc de les activitats
Quart de Poblet (València)
21, 22, 23 i 24 de juliol