inici

L'associació Conservar
l'agrodiversitat
Activitats Actualitat NoticiesDocuments Víncles

inici
llavorsd@llavorsdaci.org

Actualitat


XII Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola

Informació General

vore Cartell amb Program

vore Cuadriptic per a Web

Cada any s'organitza la Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola per a posar en valor la riquesa de les varietats agrícoles que existeixen en cada territori i debatre les problemàtiques que es donen entorn de la pèrdua d'agrodiversitat. Organitzada enguany per Llavors d’ací i la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando”, esta Fira és una trobada referent en l'Estat espanyol i un punt clau per a compartir i intercanviar les experiències dels grups locals de llavors, així com difondre-les entre els interessats en la conservació del coneixement tradicional i el seu ús en models de producció sostenible d'aliments.

Les Fires de la Biodiversitat Agrícola donen cabuda a l'exposició i mostra de cultivars locals, al debat i a la reflexió entre els assistents sobre tots els aspectes relacionats amb esta matèria. A mes a mes, faciliten la comunicació entre agricultors/es, tècnics, investigadors, consumidors i gents del lloc, i fomenten la participació ciutadana per mitjà de les accions que es realitzen entorn d'elles. L’assumpte tractat és important, ja que el ritme de desaparició de les varietats locals és molt ràpid, cada vegada que mor un agricultor major, desapareixen les seues llavors i el seu coneixement agrari tradicional. Per aquestes raons, és fonamental involucrar i conscienciar a la societat de la importància de la seua participació en tot aquest procés conservacionista.

La celebració d'esta Fira és el lloc perfecte per a aconseguir-ho, pel seu caràcter plural, per tindre una gran capacitat aglutinadora que atrau a un públic molt ampli i perquè combina tallers i activitats més lúdiques amb jornades tècniques, espais de reflexió i debats on s'aborden les temàtiques en profunditat.

Enguany, la XII Fira de la Biodiversitat se celebra conjuntament amb la X Universitat d'Estiu de l'Horta i amb les VIII Jornades Tècniques sobre Llavors i Recursos Genètics en l'Agricultura Ecològica dedicades a les Tomaques Tradicionals, a més dels tallers, taules redones i exposició de llavors i varietats tradicionals que caracteritzen les Fires. També podrem assistir a una trobada d'agricultors savis, un intercanvi de llavors i un mercat de productors i elaboradors d'aliments locals.

Organitzen:

 

Col·laboren:

 

Mes informació sobre la XII Fira Estatal de Biodiversitat Agrícola:


Per a rebre informacions de l'associació:

FES-TE SOCI ACÍXII Fira Estatal de la
Biodiversitat Agrícola

Quart de Poblet (València)
22, 23 i 24 de Juliol de 2011Les Fires Estatals de la
Biodiversitat AgrícolaTaules Redones i Tallers

Quart de Poblet (València)
22, 23 i 24 de Juliol de 2011Les Tomaques Tradicionals

Quart de Poblet (València)
22 i 23 de Juliol de 2011X Universitat d'Estiu
de l'Horta

Quart de Poblet (València)
21, 22, 23 i 24 de Juliol de 2011Trobada d'Intercanvi de
LLavors Tradicionals

Quart de Poblet (València)
24 de Juliol de 2011Mercat de productors locals

Quart de Poblet (València)
24 de Julio de 2011Lloc de les activitats
Quart de Poblet (València)
21, 22, 23 i 24 de juliol